2015.09. Off road kursus i Finderup

 

v./ Søren Veje, Østparken 81, 6840 Oksbøl. Tel. +45 2577 3327 Mail: post@vejes.dk

Off road kursus i Finderup

Vejes.dk havde lejet det militære terræn i Finderup

og holdt kursus for nye og øvede terræn ryttere

 

 

Lørdag morgen var 8 friske fyre og én kvinde klar til udfordringerne i det meget spændende terræn, som til daglig bruges af det danske forsvar, som øvelsesområde til biler og bæltekøretøjer, m.m.

Første lektion var kontrol af dæktryk. Sammen med en længere forklaring om lufttrykkets på- og indvirkning på mulighederne for at udøve kontrol af motorcyklen, når man bevæger sig udenfor asfaltens jævne overflade. Alle lukkede luft ud. Nogle en smule tøvende, andre havde hørt om 'fænomente' og kendte til især fordelene, og fik nu også forklaret ulemperne på en let og enkel måde.

Ove og Rene diskuterer en detalje, medens Rene's Adventur udgave af BMW's tocyklindrede 1200 kubik store off roader får en pause, inden den igen skulle ud i terænnet.

I pausen var der frokost med hjemmelavet kartoffelsalat og frikadeller, flere forskellige slags pålæg til det grove rugbrød, hvortil man kunne drikke vand, øl, sodavand, kaffe eller te - ad libitum. Der var ikke sparet på energiholdig mad og drikke, som kursisterne havde go brug for, hvis de skulle fortsætte i samme tempo, de havde lagt ud med inden pausen.

Skråt overfor indkørslen til øvelsesterrænnet, ligger en "Gårdsalg butik", hvor man kan købe forskelligt, men man kan også vaske motorcykler. Efter en venlig forespørgsel mente ejeren det sagtens kunne gå at vi kørte forbi på vejen tilbage, og lige snuppede en gang hurtig vask. Det var fint at få vasket nummerpladerne og lygter, således andre trafikanter kunne se de signaler man benytter til at fortælle hvor man vil hen!

Madpakken, smurt ved morgenbordet, blev tømt i læ af en stabel halmballer. Og nej, stakken væltede ikke, selv om flere lænede sig op ad den!

 

Det samlede UddannelsesTeam fra Vejes.dk siger tak til deltagerne i kurset og fællestur. Vi håber alle har fået endnu mere mod på og lyst til at udforske de små og mindre veje og spor.som findes rundt omkring i Danmark. Det var en fornøjelse at være sammen med jer, og håber at møde jer derude hvor oplevelserne står i kø for at blive til eventyr.

 

 

 

 

 

 

Søren Veje's hjemmeside.

Søren Veje, Østparken 81, 6840 Oksbøl.

Tel +45 2577 3327 Mail: Post@vejes.dk

 

 

Endnu inden himlens grå farver var erstattet af toner i blåt, var kurstet igang. Nattens og især gårsdagens mange regnbyger var glemt, undtagen lige i de øjeblikke man fik sprøjtet vandet fra pytterne op omkring benene.

Indledningsvis blev der kørt slalom, lavet spor i cirkler, øvet garagevendinger og forsøgt stoppies (heldigvis uden uheld) men bremserne blev kontrolleret og alle fundet i orden, samtidig med ekvipagerne fik indtryk af, hvordan bremserne påvirkes af det løse underlag.

Derefter gik det løs med små og større bakker. Sand, grus og skovbund blev pløjet med og uden knopper. Smil og grin vekslede med glimt i øjnene, når bakker og vandpytter blev besejret. Som dagen skred frem, blev cyklerne mere og mere beskidte, mændene mere og mere våde, men også bedre og mere sikre på det meget forskellig artede underlag.

Sveden sprang hurtigt fra panden. Kursisterne blev opfordret til at tage hjelmen af, for at få luft og ilt til hjerne og hårrødder. Alle gik til opgaverne med stor energi og forståelse for vigtigheden af at føre motorcyklen således de fik fortalt det skulle gøres. Peter fra Århus havde mange gode "repllikker", kommentarer og historier, samtidig med han var en sjov og inspirerende kussist, som med smil i hele hovedet, fik flokken til at grine, når det så værst ud!

Rene kører gennem mudderhullet, og fortsætter med at lege med fotografen, som må springe til siden for ikke at blive oversprøjtet - eller kørt ned *s*

Pænt trætte efter mange timers leg på den store legeplads lidt vest for Viborg, blev det tid at stoppe motorcyklerne og finde til shelterpladsen, hvor en stor gryde med "gode sager" ventede på de sultne chauffører. Inden maden, fandt de der ønskede at overnatte, hver sin plads i en af de tre sheltere, som Mønsted Skole har opført ved deres sportsplads. Iøvrigt sammen med et bålhus, som dog er uden bålplads men til gengæld har flere meter bænke langs ydervæggene.

Soveposer blev pustet op. Støvler tømt for vand og tørt tøj fundet frem. Flere ekviager fortalte med brede grin om munden, at de - rundt omkring i kroppen - havde fundet grupper af muskler, de ikke var klar over de havde.

Rene bedyrede (hele dagen) hans Daytona støvler var vandtætte. Siddende i shelterens åbning, kunne han bevise påstanden, ved at hælde det meste af en liter vand ud af støvlerne.

En træt Ove forsøger at finde kræfter til at puste liggeunderlaget op! Hvilket lykkedes!

 

Barfodsindiangere og andet godtfolk hyggede sig i bålhytten efter manden. Snakken gik. Mere eller mindre sande historier blev fortalt, nogen genfortalt. Intet var for stort, intet for småt til at få en bemærkning med på vejen. Trætheden nagede stadig lidt, men det gode selskab (sammen med lidt alkohol) gjorde at det nåede at blive rigtig mørkt, inden de sidste fandt soveposerne.

Derefter skulle man tro der blev ro, men nej. Fra en af shelterne startede et gevaldigt "orkester" komponeringen af "Sovevals" for en enkelt blæser! Temaet var noget kedeligt, men blev til gengæld gentaget i det uendelige *ggg* Faktisk blev én af beboerne der lå tættest, så træt af melodien at han foretrak at finde et andet sted at tilbringe natten!

Søndagen dukkede op under en grå himmel. Umiddelbart så det ikke ud som himlen havde i sinde at holde på de lovede regnbyger. Dog, en lille byge eller to medens morgenmaden blev ført gennem munden til mavens ventende tarmer, var alt vi fik af regn. Herligt, for det betød at dagens fællestur blev kørt uden regntøjet skulle i brug.

 

Turen startede i Mønsted, efter alle havde tanket luft og benzin. Og sluttede i Kollemorten.