2015.04. Grundkursus for kvinder

Grundkursus for kvinder

 

I et smukt vejr, på en dejlig dag midt i april, mødte en flok kvinder op på hver deres motorcykel. De havde meldt sig til "Grundkurus for kvinder".

I løbet af nogle timer hen over dagen, fik de lov at trække deres motorcykel, prøve ballancen på cyklen, lært om korrekt lufttryk, prøvet kræfter med mange forskellige øvelser, herunder afprøvet såvel deres egne som motorcyklernes grænser.

 

Alt sammen helt hverdags ting. Men på kurset er "hverdags trafikale situationer" hevet ud af deres almindelighed, sat op og forklaret med kegler, således alle på kurset kan prøve kræfter med de situationer alle kender, men som ikke alle er lige gode til at håndtere.

 

Således er der situationer fra lys- og T-kryds, skematiseret med kegler, som man skal køre frem mod, dreje omkring eller undvige. Der blev øvet u- eller garagevendinger, kørsel i cirkler, som er noget mindre end de fleste rundkørsler. Balance og visuel styring blev øvet, både ved at gennemkøre en række tætstående kegler og med kørsel ad et smalt bræt og en vippe (!) med langsom hastighed.

 

Der blev gået til stålet og maskinerne blev prøvet af. Nye færdigheder blev indøvet, anderledes teknikker blev præsenteret og accepteret (som værende gode måder at håndtere kendte situationer på).

Alle fik flyttet grænser og øvet færdigheder som forbedrer sikkerheden og gør chaufførerne tryggere i trafkikken.

 

 

 

Søren Veje's hjemmeside.

Søren Veje, Østparken 81, 6840 Oksbøl.

Tel +45 2577 3327 Mail: Post@vejes.dk

 

 

Dagens sidste øvelse var kørsel i sving med pletvis anderledes friktion. At køre gennem et sving, og pludselig opdage der ligger sand, sten eller måske en støre genstand, er enhver motorcyklist marreridt. Pigerne skulle prøve at køre gennem et sving, hvor der lå ca 20 cm sand på tværs af deres vejbane! Det giver et mindre ryk i cyklen, når hjulene for et øjeblik mister grebet i asfalten.

 

Efter sidste øvelse var det tid at takke af, ønske pigerne en god tur hjem og sige farvel og måske på gensyn en anden gang.

 

 

 

v./ Søren Veje, Østparken 81, 6840 Oksbøl. Tel. +45 2577 3327 Mail: post@vejes.dk